ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ -ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Η γνώση της Γερμανικής γλώσσας προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες. Τα Γερμανικά είναι η πρώτη μητρική γλώσσα μεταξύ των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ομιλείται από 105 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει τον μεγαλύτερο αριθμό ομιλητών ως ξένη γλώσσα. Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια θεωρούνται από τα καλύτερα στο κόσμο, η Γερμανία βρίσκεται παγκοσμίως στην τρίτη θέση , όσον αφορά τον αριθμό προσέλκυσης φοιτητών. Μαθαίνοντας Γερμανικά βελτιώνονται οι επαγγελματικές σας προοπτικές σε γερμανικές εταιρίες ανά τον κόσμο και θεωρείστε καλός συνεργάτης για κάποιον που δραστηριοποιείται παγκοσμίως.

Οι εξετάσεις του Goethe Institut απευθύνονται σε όλους τους υποψήφιους ανεξάρτητα από συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Το Zertificat B1 (μέχρι πρόσφατα Grundstufe) πιστοποιεί την μέτρια γνώση Γερμανικών και οι εξετάσεις του διενεργούνται από το Goethe 3 φορές το χρόνο, τον Σεπτέμβριο, Ιανουάριο και τον Ιούνιο. Το Υπουργείο διενεργεί εξετάσεις για ΚΠΓ Β1/Β2 το Νοέμβριο και το Μάιο. Οι εξετάσεις του OSD (Aυστριακό Πτυχίο ) διενεργούνται 4 φορές το χρόνο Σεπτέμβριο, Δεκέμβριο, Μάρτιο και Ιούνιο.

Η μορφή των εξετάσεων για το Goethe-Zertifikat B1 είναι η εξής :

A. Η Γραπτή Εξέταση (165`)

1. Κατανόηση γραπτού λόγου. Τρία κείμενα πολλαπλής επιλογής, δύο κείμενα με σωστό ή λάθος και σωστή κατανομή αγγελιών.
2. Κατανόηση προφορικού λόγου με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και σωστό ή λάθος.
3. Παραγωγή γραπτού λόγου. Δύο εκθέσεις 80 λέξεων και μία 40 λέξεων.

Εάν ο υποψήφιος αποτύχει σε μία ενότητα, μπορεί να εξεταστεί την επόμενη εξεταστική περίοδο μόνο σε αυτή την ενότητα.

B. Η Προφορική εξέταση, ανά δύο ή ατομική (15`)

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται μετά από ενάμιση μήνα.

Σχετικά με το ενιαίο διαβαθμισμένο test του ΚΠΓ για το επίπεδο Β (Β1+Β2) οι ερωτήσεις του δίνουν μέγιστη βαθμολογία ίση με 200. Με συγκέντρωση 60-119 βαθμών ο υποψήφιος αποκτά το πτυχίο 'Μέτριας Γνώσης' B.

Το επόμενο βήμα είναι τα πτυχία Goethe Zertificat C1,C2 που συνήθως αποκτώνται από φοιτητές Ιατρικής η σπουδαστές που επιδιώκουν μια πιο εξειδικευμένη γνώση της Γερμανικής γλώσσας.

 

HEADWAY success stories
Οι έμπειροι καθηγητές μας σε συνδυασμό τις NLP methods (Νεογλωσσικές μεθόδους ), τα interactive boards και τα σύγχρονα μέσα που χρησιμοποιούμε στο HEADWAY σας βοηθούν να εξοικειωθείτε με την Γερμανική Γλώσσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συζητάτε για καθημερινά θέματα.

Η καλή γνώση της Γερμανικής Γλώσσας είναι σημαντικό εφόδιο στην σημερινή εποχή. Μετά το 2010 αυξήθηκε η αναζήτηση εργασίας σε Γερμανόφωνες χώρες οι οποίες αποτελούν εγγύηση για αξιοπρεπή διαβίωση και εργασία. Με Zertificat B2 επιτρέπεται επίσης η είσοδος σε Γερμανικά Πανεπιστήμια και αποτελεί plus για τα προγράμματα ERASMUS.

Η μορφή των εξετάσεων για το Zertifikat B2 είναι η εξής:

A. H Γραπτή εξέταση (190`)

1. Κατανόηση γραπτού λόγου μέσα από ερωτήσεις αντιστοίχισης κειμένων, πολλαπλής επιλογής και συμπλήρωσης λέξεων.
2. Κατανόηση προφορικού λόγου με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και διόρθωσης.
3. Παραγωγή γραπτού λόγου. Μία έκθεση 180 λέξεων και διόρθωση μίας άλλης έκθεσης.

Β. Προφορική εξέταση (15-20`) ανά δύο ή ατομική με προσωπικές ερωτήσεις και κάποιο θέμα για συζήτηση.

Εάν ο υποψήφιος αποτύχει στο μισό μέρος της εξέτασης,γραπτό ή προφορικό, μπορεί να εξεταστεί την επόμενη εξεταστική περίοδο μόνο σε αυτό το μισό.Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε ενάμισ-2 μήνες.

Οι υποψήφιοι είναι προτιμότερο να είναι άνω των 16 ετών.

 

HEADWAY success stories
Οι σπουδαστές μας που προετοιμάζονται για πτυχία εξασκούνται 2 extra ώρες την εβδομάδα (κανονίζουν εκείνοι το πότε) στο workshop, χωρίς καμία χρέωση. Για τους σπουδαστές μας που χάνουν μαθήματα λόγω φόρτου εργασίας ή εξεταστικής αυτά αναπληρώνονται μέσω Skype ή με βιντεοσκοπημένα/ηχογραφημένα μαθήματα.

Πολλές έρευνες και Πανεπιστημιακή Βιβλιογραφία αξιόλογων επιστημόνων είναι γραμμένα στην Γερμανική Γλώσσα, έτσι η γνώση της ανοίγει ορίζοντες σε ένα καινούργιο επίπεδο. Η εξέταση Goethe-Zertifikat C1 προϋποθέτει γνώσεις σε πολύ προχωρημένο επίπεδο και το πτυχίο αυτό είναι γνωστό από την προηγούμενη ονομασία του Mittelstufe. Είναι ένα πτυχίο καταξιωμένο στην αγορά εργασίας και σημαντικό για μεταπτυχιακές σπουδές.

Η μορφή της εξέτασης είναι:

Α. Γραπτή εξέταση (190`)

1. Ανάγνωση και ερωτήσεις κατανόησης κειμένων, άρθρων από εφημερίδες, κριτικές και σχόλια (70`).
2. Κατανόηση ακουστικών συζητήσεων, ραδιοφωνικών κειμένων ή και τηλεφωνικών συζητήσεων.(40`).
3. Γραπτός λόγος ,ο υποψήφιος γράφει τη γνώμη του πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, του δίνονται διαγράμματα.(80`)

Β. Προφορική εξέταση ανά δύο ή ατομική (15-20`).Οι υποψήφιοι εκφράζουν την άποψή τους για ένα κείμενο και τους πρέπει να βρουν λύση σε κάποιο σχέδιο.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε ενάμιση-2 μήνες.

Εάν κάποιος υποψήφιος αποτύχει σε ένα από τα δύο μέρη της εξέτασης (γραπτό ή προφορικό) μπορεί να εξεταστεί την επόμενη εξεταστική περίοδο μόνο σε αυτό το μισό.

 

HEADWAY success stories
Οι καθηγητές μας, που είναι native speakers ή έχουν σπουδάσει στο εξωτερικό δίνουν μεγάλη έμφαση στην ομιλία της ξένης γλώσσας και είναι πλήρως καταρτισμένοι για να σας οδηγήσουν στη επιτυχία.

Προϋποθέτει άριστη γνώση της Γερμανικής Γλώσσας. Αντιστοιχεί στο έκτο και ανώτατο επίπεδο C2 της κλίμακας του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Η εξέταση αποτελείται από 4 ενότητες. Οι τρεις πρώτες διαρκούν 195` και η τελευταία, το προφορικό μέρος 15`.

1. Lessen. Κατανόηση γραπτών κειμένων, στα οποία πρέπει να γίνουν κατανοητές όλες οι υπαινισσόμενες αναφορές.
2. Horen. Κατανόηση προφορικού λόγου από συνομιλίες και ανάγνωση κειμένων.
3. Schreiben. Κείμενα με σαφή δομή και ροή που συνήθως έχουν σχέση με λογοτεχνία.
4. Sprechen. Προφορικός λόγος που χρησιμοποιείται σε διαλέξεις και επίσημες συζητήσεις.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται από το Goethe σε περίπου 2 μήνες.

Το πιστοποιητικό Goethe-Certifikat 2 είναι γνωστό παγκοσμίως και αναγνωρίζεται από εργοδότες και Πανεπιστήμια ως απόδειξη γλωσσικής επάρκειας.

HEADWAY success stories
Οι καθηγητές μας κάνουν διαρκή έρευνα και ενημερώνονται από Γερμανικά Πανεπιστήμια για να σας παρέχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεστε για το Goethe-Certifikat 2.