ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Όσο πιο σύντομα ξεκινήσει ένα παιδί την ξένη γλώσσα, αυτό σημαίνει ακόμα και από το νηπιαγωγείο τόσο πιο εύκολο είναι να γίνει ένας τέλειος bilingual (κάποιος που μιλάει με την ίδια ευχέρεια 2 γλώσσες). Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες οι άνθρωποι που είναι bilinguals είναι πιο οξυδερκής και αναπτύσσουν μεγαλύτερη ευφυΐα. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι όσο γρήγορα ολοκληρώσουν τα Αγγλικά τους μπορούν να μάθουν μία δεύτερη ξένη γλώσσα, που είναι άκρως απαραίτητο στην πολιτισμική εποχή που ζούμε. Εμείς στο HEADWAY χρησιμοποιούμε e-books και ενθαρρύνουμε τους μικρούς μας μαθητές να χρησιμοποιούν μόνο Αγγλικά , με αυτό τον τρόπο εξοικειώνονται με την Αγγλική γλώσσα και την χρησιμοποιούν με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν την Ελληνική γλώσσα.

H διαφορά ανάμεσα στα πτυχία του CAMBRIDGE και του MICHIGAN είναι ότι το πρώτο έχει περισσότερες απαιτήσεις σε ότι αφορά το επίπεδο της γλώσσας ενώ το δεύτερο είναι πιο βατό, είναι  όμως πιο πιεστικό σε ότι αφορά τον χρόνο. Και τα δύο είναι ίσης αξίας και αναγνωρισμένα από τον ΑΣΕΠ καθώς επίσης και διεθνής οργανισμούς. Στο HEADWAY, με την πολύχρονη πείρα μας, θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δυνατότητες σας.

Ναι. Στο HEADWAY όχι μόνο έχουμε τμήματα ενηλίκων αλλά έχουμε κάνει και την κατάλληλη επιλογή βιβλίων, κυρίως από ξένους  εκδοτικούς οίκους, που απευθύνονται σε ενήλικες και είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα τους.

Τα Ισπανικά είναι σχετικά εύκολη γλώσσα για Έλληνες μαθητές,ειδικά για αυτούς που γνωρίζουν και Αγγλικά. Τα επίπεδα Α1 και Α2 μπορούν να καλυφθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο σπουδαστής είναι σε θέση να επικοινωνεί και να καταλαβαίνει σε ένα πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Στο HEADWAY οι Ισπανόφωνοι καθηγητές μας χρησιμοποιώντας βιωματικές μεθόδους μάθησης όχι απλά διδάσκουν στους σπουδαστές  την Ισπανική γλώσσα αλλά ταυτόχρονα τους μυούν στην Ισπανική κουλτούρα,τέχνη και καθημερινότητα.

Μέσα από την εμπειρία με ενήλικους σπουδαστές έχουμε κατανοήσει αυτό τον προβληματισμό.  Ακολουθούμε συγκεκριμένες μεθόδους βιωματικής μάθησης και χρησιμοποιούμε σύγχρονη τεχνολογία που βοηθάνε τον σπουδαστή να αποκομίσει πολλά κατά την διάρκεια του μαθήματος έτσι ώστε να χρειάζεται ελάχιστο χρόνο μελέτης  στο σπίτι. Στο HEADWAY παρέχουμε επίσης workshop (χώρο μελέτης), όπου μπορούν οι σπουδαστές μας, σε ιδανικές συνθήκες, να επικεντρωθούν στη μελέτη τους.

Στο HEADWAY έχουμε πολλούς τρόπους να αντιμετωπίσουμε αυτή την δυσκολία. Κάνουμε αναπληρώσεις μαθημάτων, παρέχουμε μαθήματα μέσω Skype και recorded lessons έτσι ώστε οι σπουδαστές μας να μην χάνουν το μάθημα τους και να δημιουργούνται κενά.

Τα παιδιά σήμερα είναι βασικό να αποκτήσουν PROFICIENCY πολύ πριν πάνε στο Πανεπιστήμιο για δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αν σταματήσουν τα Αγγλικά σε επίπεδο LOWER κάποια στιγμή θα χρειαστεί να συνεχίσουν  ως ενήλικες και φυσικά θα έχουν κενά. Ο δεύτερος είναι ότι σήμερα είναι απαραίτητη μια δεύτερη ξένη γλώσσα. Πρέπει βέβαια να το αποκτήσουν πριν από την τρίτη λυκείου λόγω φόρτου μελέτης. Εμείς στο HEADWAY σεβόμαστε την αγωνία σας για το μέλλον των παιδιών σας και με  την μακρόχρονη πείρα μας είμαστε σε θέση να σας εγγυηθούμε ότι δεν πειραματιζόμαστε αλλά  γνωρίζουμε ποιος είναι ο δρόμος  που θα τα οδηγήσει στην επιτυχία. Έχουμε επιλέξει το κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό και τις πιο σύγχρονες μεθόδους   για να μπορούν οι μαθητές μας να χρησιμοποιούν την Αγγλική γλώσσα όπως την μητρική τους όχι απλά να την παπαγαλίζουν για να περάσουν τις εξετάσεις.

Πολλές φορές κάποιοι συνάδελφοι, θεωρούν οτι η γραμματική και το λεξιλόγιο είναι πιο σημαντικά από τα προφορικά στην ξένη γλωσσα. Αυτό είναι λάθος. Η ευχέρεια λόγου δεν αποκτάται λίγο πριν δώσουμε εξετάσεις . Τα παιδιά πρέπει να μιλάνε την ξένη γλώσσα από τα πρώττα μαθήματα. Εμείς στο HEADWAY δίνουμε πολύ μεγάλη εμφαση στην ευχέρεια λόγου, σε συνδιασμό με διαδραστικες μεθόδους, έτσι ώστε η ξένη γλώσσα να γίνεται κτήμα τους από πολύ μικρή ηλικία.

Αυτή είνει μια δύσκολη ερώτηση. Πρώτα πρέπει να συζητήσουμε για τα πλεονεκτήματα της κάθε ξένης γλώσσας και τους μελλοντικούς σας στόχους ώστε να βρούμε τι ταιριάζει καλύτερα στο παιδί σας. Με την γνώση και την πείρα μας εδώ στο HEADWAY μπορούμε να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε ανάμεσα σε ΑΓΓΛΙΚΑ , ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΚΑ.